وظیفه ما : ادامه ی مبارزه...

وبلاگ شخصی مقداد ده نمکی

وظیفه ما : ادامه ی مبارزه...

وبلاگ شخصی مقداد ده نمکی

وظیفه ما : ادامه ی مبارزه...

نفود و نفوذ جریانی رو جدی بگیریم

موجیم که اسودگی ما عدم ماست

پیام های پیدا و پنهان از سفر دیروز رهبر انقلاب
رهبر انقلاب از میان همه مناطق جنگی و متدوالی چون فاو، شلمچه، طلائیه، دهلاویه و... که معمولا کاروان راهیان نور به آن مناطق سفر می کنند، به منطقه ای که یادمان "شکست حصر آبادان" بود، رفتند. به نظر می رسد این اقدام رهبر انقلاب نیز مانند سایر اقدامات ایشان حاوی پیام و نکته هایی است...

گروه سیاسی: رهبر انقلاب، دیروز بر خلاف سنت مرسوم به مناطق جنگی دفاع مقدس سفر کرده و در جمع زائرین اردوهای راهیان نور، دقائقی به سخنرانی پرداختند.

به گزارش بولتن، اما رهبر انقلاب از میان همه مناطق جنگی و متدوالی چون فاو، شلمچه، طلائیه، دهلاویه و... که معمولا کاروان راهیان نور به آن مناطق سفر می کنند، به منطقه ای که یادمان "شکست حصر آبادان" بود، رفتند. 


به نظر می رسد این اقدام رهبر انقلاب نیز مانند سایر اقدامات ایشان حاوی پیام و نکته هایی است. یکی از آن پیام ها شاید این باشد که توجه مردم و مسئولین را متوجه عملیات شکست حصر آبادان و چگونگی آزادسازی آن جلب کنند.

آزادسازی آبادان در شرایطی صورت پذیرفت که هنوز ارتش و سپاه و نیروهای مردمی از قدرت و توانایی آن چنانی برخوردار نبودند. از طرفی دیگر وجود شخصی چون بنی صدر در سمت فرماندهی کل قوا موجب شده بود که عملا نیروهای انقلابی نتوانند آنگونه که باید عمل کنند. از این رو عزل بنی صدر، موجب تقویت روحیه رزمندگان شد.

محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران در مورد کمبود شدید منابع انسانی و تسلیحاتی چنین می گوید:در عملیات شکست حصر آبادان به یاد دارم که به خاطر کمبود 22 نفر رزمنده یک عملیات را عقب انداختیم و این موضوع نشان دهنده این است که شروع پیروزی‌های ایران با چه سختی‌ها و کمبودهایی مواجه بود.

وی درباره تاثیر شکست حصر آبادان و راهگشا بودن فرمایشات امام در این عملیات اظهار داشت: امام خمینی(ره) تاکید کرده بودند که حصر آبادان باید شکسته شود ولی وضعیتی که با حضور آقای بنی‌صدر در آن زمان در جبهه‌ها حاکم بود برای این مسئله مانعی بزرگ محسوب می‌شد تا ارتش و سپاه نتوانند توانایی‌هایشان را در کنار هم قرار دهند و قدرت واحدی را تشکیل دهند اما با کنار رفتن بنی‌صدر ما توانستیم با ارتش همکاری کنیم از این رو آزادسازی آبادان اولین همکاری مشترک سپاه و ارتش در جنگ بود.

رهبر انقلاب نیز دیروز در سخنان خود در مورد قصد و انگیزه اصلی دشمنان از تدارک جنگ گسترده علیه انقلاب اسلامی چنین می گویند: قصدشان این بود که کارى کنند که نظام اسلامى احساس کند که قادر بر مقابله‌ى با این دشمنان نیست؛ میخواستند کارى کنند که جمهورى اسلامى را به‌عنوان یک مجموعه‌ى ضعیف و ناتوان معرّفى کنند. خداى متعال دست قدرت خود را نشان داد و دهان دشمنان جمهورى اسلامى و دشمنان پرچم برافراشته‌ى اسلام را با مشت پولادین سنّت الهى خُرد کرد و بینى آنها را به خاک مالید و نشان داد که نظام اسلامى، چون متّکى به ایمانهاى مردم و به عواطف مردم است، در مقابل همه‌ى قدرتهاى مادّى جهان، هم میتواند از خود دفاع کند، هم میتواند طرف مقابل را وادار به اعتراف به عجز کند. به عجز خودشان اعتراف کردند؛ قبول کردند که در مقابل مشت قاطع گروندگان به اسلام و مؤمنان به وعده‌هاى الهى، نمیتوانند ایستادگى کنند؛ تبلیغاتشان خنثى شد. سعى میکردند به ما مردم ایران - ما مؤمنین به آیات کریمه‌ى الهى - بباورانند که شما نمیتوانید در مقابل قدرتهاى مادّى دنیا بایستید؛ میخواستند این را به ما بباورانند.

از این رو بد نیست، نیم نگاهی به عملیات شکست حصر آبادان و چگونگی آزادسازی مناطق جنوبی کشور و نتایج و آثار آن داشته باشیم:




محاصره شهر آبادان:

پس از تجاوز عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ و اشغال سریع بخش هایی از خاک ایران، خرمشهر مهم ترین شهر بندری ایران، پس از ۴۰ روز مقاومت دلیرانه، با خیانت آشکار لیبرال ها و منافقین، به دست دشمن افتاد. پس از سقوط خرمشهر، رژیم عراق در صدد برآمد تا جزیره آبادان را هم اشغال کند و تلاش کرد تا از طریق شرق کارون و شمال بهمنشیر وارد آبادان شود، زیرا عبور از این قسمت آسان تر از عبور از رودخانه کارون در جنوب خرمشهر بود. با چنین وضعیتی آبادان در یک محاصره ۳۳۰ درجه ای قرار می گرفت و عبور از رودخانه بهمنشیر می توانست آن را با خطر جدی روبه رو کند. دشمن می پنداشت اگر بتواند از این رودخانه بگذرد، آبادان را برای همیشه از آن خود کرده است. عراقی ها برای تصرف آبادان در ۸ آبان ۱۳۵۹، در منطقه ذوالفقاری روی رودخانه بهمنشیر پل شناور نصب و با عبور دادن قسمتی از نیروهای خود، وارد جزیره آبادان شدند و از آن جهت منطقه ذوالفقاری را انتخاب کرده بودند که با استفاده از پوشش نخلستان ها بتوانند از دید رزمندگان اسلام دور مانده و به راحتی وارد شهر گردند.

طرح عملیات ثامن الائمه(ع)

پایدار ماندن سرپل دشمن در شرق کارون تهدید بالقوه خطرناکی برای جزیره آبادان بود زیرا با اشغال جزیره آبادان تمام کرانه شمالی اروندرود در کنترل عراق قرار می گرفت و بنادر ماهشهر و امام خمینی(ره) و تاسیسات اقتصادی و دریایی ایران در خور موسی در کنترل مستقیم و غیر مستقیم دولت عراق قرار می گرفت. در برابر چنین رویدادی کشور ایران از بخش کرانه ای شمال غربی خلیج فارس محروم می گردید و مجبور می شد برای استفاده بی خطر از آبراه دریایی، تاسیسات اقتصادی و نظامی و بندری منطقه را به بنادر دیگر مانند بندر دیلم، گناوه یا بوشهر تغییر مکان دهد که این امر مستلزم صرف میلیاردها دلار هزینه و سال های متمادی وقت بود.

با حصر آبادان، امام خمینی (ره) در یک دستور قاطع فرمودند:« حصرآبادان باید شکسته شود.»

از آنجا که وسعت منطقه عملیاتی بالغ بر 130 کیلومترمربع بود و حوزه دید بسیار وسیعی داشت، امکان اختفای تحرکات نظامی در طول روز میسر نبود لذا مقرر شد عملیات در تاریکی شب انجام شود تا دشمن نتواند از نیروهای زرهی خود بهره لازم را ببرد.

سرانجام عملیات ثامن‌الائمه(ع) با هدف انهدام نیروهای دشمن در شرق کارون و تصرف و این منطقه، در ساعت یک بامداد پنجم مهرماه سال 1360 با رمز مقدس " نصر‌من‌الله و فتح قریب " شروع شد.

این عملیات با همکاری ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای ژاندارمری انجام شد و نیروهای عمل کننده در این عملیات بزرگ از «لشگر 77 خراسان» شامل سه تیپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،16 گردان نیروی پیاده در سازمان سه قرارگاه تیپی، «تیپ 37 زرهی شیراز»، «گردان 251 تانک» از «لشگر 16 زرهی»، «گردان 107 ژاندارمری»، «گروه رزمی 291 تانک» بودند و جهادسازندگی علاوه بر احداث جاده " وحدت " در فروردین 1360، امور مقدماتی عملیات را انجام دادند.

نیروهای سپاه اسلام با عبور از میدان‌های مین و تله‌های انفجاری و موانع ایذائی در حالی که به شدت با آتشبارهای خطوط پشتیبانی حمایت می‌شدند به مواضع دشمن یورش برده و دشمن را سخت غافلگیر کردند. همچنین به سرعت خاکریزهای مقدماتی دشمن تسخیر شد و نیروهای دشمن مورد تعقیب قرار گرفتند.

لشکر زرهی عراق با قدرت تمام درهم کوبیده شده و نیروهای آن تحت تعقیب قرار گرفتند. با فرار دشمن به غرب کارون، بهترین موضع پدافندی و ضدپاتک نصیب نیروهای ایران شد. پس از دو روز نبرد بی‌امان رزمندگان اسلام، پس‌مانده‌های ارتش بعثی به غرب کارون فرار کرده و در آنجا زمین‌گیر شدند.

نتایج عملیات ثامن الائمه(ع)

این عملیات نتایجی را چون خارج شدن قوای دشمن از شهر آبادان، آزاد شدن دو جاده مهم اهواز - آبادان و ماهشهر- آبادان و آزادسازی کامل شرق کارون به وسعت 130 کیلومتر مربع در پی داشت.

با پیروزی درخشان سپاه اسلام در شکستن حصر آبادان، روحیه امید در سرتاسر جبهه‌ها و در میان مردم دمیده شد و سیل خروشان ملت با شادی و شور، بیش از پیش به سوی جبهه‌ها روانه شدند.

عملیات ثامن‌الائمه (ع) به منزله نقطه عطف و حلقه وصلی برای تغییر استراتژی جنگ از وضعیت گذشته به وضعیت جدید محسوب می‌شود. بعد از حذف بنی‌صدر، برای نخستین بار بود که نیروهای عمل کننده در این حد گسترده با هم ترکیب شده و به نحو شایسته‌ای با یکدیگر همکاری و هماهنگی می‌کردند به طوری که این اقدام الگوی مناسبی برای ادامه همکاری ارتش و سپاه در عملیاتهای دیگر شد.

مقاومت، مهم ترین پیام شکست حصر آبادان

از این رو به نظر می رسد پیام اصلی عملیات شکست حصر آبادان و همچنین سخنان دیروز رهبر انقلاب، مقاومت و ایستادگی و حسن ظن به وعده های صدق الهی است. در این صورت است که می توان در برابر همه قدرت های بزرگ دنیا ایستاد و سر خم نکرد و حتی ذره ای از منافع ملی و دینی عدول نکرد.

به همین دلیل است که رهبر انقلاب در سخنان دیروز خود شکست یک ملت را زمانی می دانند که به این نقطه برسند که تصور کنند کاری نمی توانند انجام دهند:

به شما برادران عزیز و به همه‌ى ملّت ایران عرض کنم: شکست یک ملّت آن‌وقتى اتّفاق مى‌افتد که معتقد بشود که نمیتواند کارى انجام بدهد؛ این اوّلِ شکست هر ملّتى است. آنها خواستند این احساس را در دوران جنگ تحمیلى در دل ایرانیان به‌وجود بیاورند، امّا قضیّه به‌عکس شد. جنگ تحمیلى - یعنى دفاع مقدّس ملّت ایران - نشان داد که یک ملّت در سایه‌ى اتّحاد، در سایه‌ى ایمان به خدا، در سایه‌ى حُسن‌ظنّ به خداى متعال و اعتقاد به صدق وعده‌ى الهى، میتواند از همه‌ى گذرگاه‌هاى دشوار عبور کند و میتواند در مقابل دشمنان بایستد و میتواند دشمن را وادار به هزیمت و عقب‌نشینى کند؛ جنگ تحمیلى این را به همه‌ى ما نشان داد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۱/۰۹
مقداد ده نمکی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی